Werkwijze

1. Kennismaken

beweeggeluk stoelyoga

Voordat we samen aan de slag gaan, maak ik graag eerst kennis met jou. Vertel mij meer over jezelf, jouw uitdagingen en doelen. Klikt het? Dan maken we een afspraak voor een eerste sessie. Afhankelijk van jouw situatie en wensen doen we dit 1-op-1 of in groepsverband.

2. Beweegplan

Vervolgens stellen we een beweegplan op. Wat wil jij graag bereiken: spierkracht vergroten, soepeler bewegen, of gewoon goed in je vel zitten? Op basis van jouw doelen en beschikbare tijd maak ik een eerste beweegplan. Hierin leggen we vast:

  • jouw doelen
  • activiteiten die jij graag doet
  • hoe vaak je les wilt
  • (bijv. 1 keer p/w of 1 keer in de 2 weken)
  • wanneer je les wilt
  • (bijv. vaste dag)
  • de locatie

Waar vinden de beweeglessen plaats?

1-op-1: dit spreken we samen af. Bij jou thuis of op een andere geschikte locatie. Denk bijvoorbeeld aan een park (bij mooi weer), een gymzaal of zwembad bij jou in de buurt. 

Groepen: voor groepssessies maak ik doorgaans gebruik van de beschikbare locatie van de groep. Denk aan een gymzaal, zorginstelling, activiteitenruimte of buurthuis. En bij mooi weer gaan we lekker naar buiten.

3. In actie!

beweeggeluk voor mensen met een beperking

Daarna gaan we aan de slag met de beweeglessen. We volgen de activiteiten uit het door ons opgestelde beweegplan. Maar er is ook ruimte voor spontaniteit. En uiteraard houd ik rekening met eventuele blessures of pijnklachten.

4. Evaluatie: hoe vind je het?

En dan hoor ik graag: hoe vind je het gaan? Natuurlijk ben je vrij om na elke sessie je feedback te geven. Graag maak ik ook tijd voor een korte evaluatie: wat gaat goed, wat kan beter, hoe voel je jezelf? Waar nodig passen we jouw schema aan.

beweeggeluk voor ouderen