Over mij

BeweegGeluk Nina Swartjes

Aangenaam!

Mijn naam is Nina Swartjes (25) en ik kom uit Mill. In 2019 studeerde ik af als coördinator sport- en bewegingsagogie. Tijdens deze studie werd mij het belang van voldoende sport en beweging steeds duidelijker, voor zowel hoofd als lijf.

Ook werd ik me bewust van een pijnlijk feit: voor ouderen en mensen met een beperking is het extra lastig om aan de dagelijkse dosis beweging te komen. Tijdens mijn stage en werk als bewegingsagoog bij BrabantZorg kreeg ik gelukkig de kans om hier verandering in te brengen.

Belang van voldoende beweging

Toen de beweegactiviteiten op mijn locaties tijdelijk niet doorgingen vanwege het coronavirus en ik ondersteunde met welzijnsdiensten, zag ik mijn cliënten flink achteruitgaan. Het belang van voldoende beweging en sociale contacten was nog nooit zo zichtbaar als nu, in een tijd van zelfisolatie en social distancing.

Gelukkig kunnen de beweeglessen inmiddels weer (in aangepaste vorm) verdergaan en heb ik mijn eigen werkzaamheden binnen deze parttime baan weer opgepakt. Maar daarnaast wil ik nóg meer mensen bereiken met beweging onder begeleiding.

En zo is mijn idee voor BeweegGeluk ontstaan: individuele sessies of groepssessies op maat verzorgen, onder persoonlijke begeleiding. Met name voor ouderen en mensen met een beperking, want zij verdienen een extra dosis beweeggeluk!

Opleidingen en cursussen

 • mbo 4-opleiding Coördinator sport- en bewegingsagogie (ROC de Leijgraaf)
 • cursus Dans en kunst van het bewegen (Studie Arena)
 • bijscholing tot stoelyoga docent (Stoelyoga Nederland & Vlaanderen)
 • cursus Trainer senioren (Start2move)
 • trainster opleiding (Dance Federation Netherlands)

Werkervaring

 • 2019 – heden: bewegingsagoog bij BrabantZorg, regio Meierijstad
 • 2018: stage bij Stichting SSBB Ambon, Indonesië
 • 2017 – 2019: stage bij BrabantZorg, regio Meierijstad
 • 2016 – 2017: stage bij Basisschool de Lens, Mill
 • 2015 – 2016: stage bij Radboudumc, Nijmegen
 • 2014 – 2015: ADL assistent bij Fokus wonen, Uden
 • 2014: stage bij Dichterbij, Velp
 • 2013: stage bij BrabantZorg, Schaijk
 • 2012 – 2017: danstrainer bij DV Dance Action, Odiliapeel